Kehon Happo-Emästasapainon Tärkeys Terveydellemme

Ihmiskeho pyrkii ylläpitämään erilaisia tasapainotiloja, joista tärkein on happo-emästasapaino. Kehon eri osilla on omat ihannearvonsa, mutta veren ja kudosten pH-arvo kertoo eniten. Samaan tapaan kuin kehon lämpötila on tarkkaan säädelty, veren ja kudosten pH-arvon ei tulisi vaihdella paljon – niiden tulisi aina olla emäksiset. Keho näkee paljon vaivaa säilyttäkseen pH-tasapainon, jopa aikaansaamalla tuhoa muissa kudoksissa ja kehon sisäisissä järjestelmissä.

Elimistön on tarkoitus olla alkalinen (emäksinen). Koko aineenvaihduntaketjun toiminta on riippuvainen emäksisestä ympäristöstä. Kaikki kehon toiminnot tuottavat kuitenkin happamia kuona-aineita. Myös ruokavaliomme sisältää paljon kehon happamuutta lisääviä ravintoaineita, kuten lihaa, kalaa, viljaa ja maitotuotteita sekä valkoista sokeria, vehnää ja kovia rasvoja. Lisäksi elimistön pH-tasapainoa koettelevat stressi, tupakointi, alkoholi, dieetit, kova fyysinen rasitus tai liikunnan puute sekä lääkkeiden käyttö. Tällainen epätasapaino on omiaan luomaan kaaosta kehon sisäiseen ympäristöön ja avaamaan oven sairauksille. Jatkuva liikahappamuus syövyttää kudoksia ja haittaa lopulta kaikkia solujen toimintoja sydämenlyönneistä aivojen hermostoon. Liikahappamuus aiheuttaa sairautta ja huonovointisuutta.

Liikahappamuuden oireita

Kehon happamoituminen alkaa ilmentyä seitsemässä vaiheessa:

 • energian puute ja väsymys
 • yliherkkyys ja ärtymys (esim. herkkä vatsa, allergiat)
 • limaneritys ja tukkoisuus
 • tulehdukset
 • pehmytkudoksen kovettumat (esim. SLE, borrelioosi, fibromyalgia, valtimoiden kovettuminen, plakki)
 • haavaumat
 • rappeutuminen (syöpä, sydäntauti, aivohalvaus, AIDS, ALS, MS-tauti, diabetes)

Oireet voivat olla lieviä epätasapainotilan alkuvaiheessa. Ne saattavat ilmetä iho-oireina, päänsärkynä, vilustumisina, poskiontelontulehduksina ja allergioina. Myöhemmin ilmenee vakavampia oireita. Heikentyneet elimet alkavat oireilla ja seurauksena on ongelmia kilpirauhastoiminnassa, lisämunuaisissa, maksassa jne.

Älykäs kehomme

Elimistömme pyrkii palauttamaan pH-tasapainon netraloimalla happoja alkalisilla kivennäisaineilla, joita terveessä elimistössä on varastossa hätätilanteita varten. Kun nämä kivennäisaineet reagoivat happojen kanssa, syntyy vähemmän haitallisia aineita, jotka poistetaan kehosta  keuhkojen, maksan ja ihon kautta. Mutta jos kivennäisainevarasto on tyhjä, eikä ruokavaliosta saada niitä tarpeeksi, elimistö alkaa ottaa niitä verestä, luista, rustoista tai lihaksista. Tämä johtaa helposti erilaisiin puutostiloihin ja niistä johtuviin oireisiin.

Jos happamuutta on kehossa niin paljon, ettei se pysty enää tasapinottamaan tilannetta, varastoituu ylimääräiset hapot sidekudoksiin. Tämä heikentää niiden toimintaa, aiheuttaa kudosten veltostumista, selluliitin kertymistä ja kipuja.

Tätä ylimääräisten happojen hajottamista ja poistoa voidaan kutsua myös vanhenemisprosessiksi. Se johtaa lopulta erilaisiin rappeumasairauksiin, kuten syöpään.

Kuinka tasapaino saavutetaan

Terveellinen, alkalinen, elektroneja sisältävä vesi, kasvispohjainen ruokavalio, stressitön elämäntapa ja päivittäinen liikunta pitävät sinut happo-emästasapainossa. Tällöin myös veresi ja solusi voivat hyvin. Oikeanlaisen ruoan syöminen ja veden juominen on tärkeintä, mitä voit tehdä itsesi ja terveytesi puolesta. Kun kehosi palautuu alkaliseksi, se palautuu myös luonnostaan ihannepainoonsa.

Olet sitä mitä juot

Vähintään yhtä tärkeää kuin mitä syömme on se, mitä juomme.Vesi on olennaisen tärkeää hyvän terveyden kannalta. Jos kehosi ei saa riittävästi nestettä – tai jos nesteytät kehoasi väärillä juomilla – vaarannat terveytesi. Paras, ionisoitu, alkaloitu, elektroneja täynnä oleva vesi on itsessään voimakas antioksidantti, paljon voimakkaampi kuin esimerkiksi C-vitamiini. Lisäksi vesi toimii monien tärkeiden ravintoaineiden kuljettajana.

Olet kirjaimellisesti sitä, mitä juot. Jos juot hapanta vettä, sinusta tulee hapan. Jos juot alkalista vettä, kehostasi tulee alkalinen. Hyvä nesteytys pitää kaikki solut terveinä ja niiden pH-arvot tasapainossa, jotta koko kehosi pysyy myös terveenä ja tasapainossa. Terveyteen tarvitaan puhdasta, alkalista, elektroneja täynnä olevaa vettä, jonka molekyylirakenne on täydellinen.

Oikeanlainen vesi

Kehon solut ovat juuri niin terveitä kuin ne nesteet, joissa ne kylpevät. Lähes kaikki helposti saatavilla oleva vesi on hapanta. Jos juomavetesi on hapanta, se ei voi torjua happamuutta huuhtomalla happoja pois kehosta. Alkalinen vesi sen sijaan neutraloi ruokavaliosta ja aineenvaihdunnasta saadut happamat kuona-aineet. Jos sitä juodaan joka päivä, se yhdistettynä kunnolliseen ruokavalioon poistaa hapot hellästi kehosta.

Tällaista vettä et ikävä kyllä saa hanasta. Eikä sitä myöskään saa pulloista, vaikka ne maksaisivat kuinka paljon ja niissä olisi sana ”luonnollista” tuoteselosteessa. Vesi voi näyttää puhtaalta ja maistua hyvältä, mutta se on todennäköisesti sellaista, jota sinun ei pitäisi juoda.

Alkalinen vesi 

Veden on oltava paitsi puhdasta saastuttavista aineista myös alkalista – se tarkoittaa, että pH-lukeman on oltava yli 7. Mikä tahansa alkalinen pH-arvo on parempi kuin hapan vesi, mutta parhaassa tapauksessa veden pH-arvon tulisi olla yli 9.
Kun juot alkalista vettä, kehosi voi käyttää tuota vettä huuhtomaan hapot pois kudoksista. Ja haitalliset pieneliöt eivät voi elää oloissa, joissa on alkalista vettä. Lisäksi alkalisessa vedessä voi olla kehon tarvitsemia alkalisia kivennäisaineita, kuten kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia. Se on ihanteellinen tapa saada näitä kivennäisaineita – ne ovat vedessä, joten kehon on helppo imeä ne itseensä.

Elektronipitoinen vesi

Optimaalisen terveyden saavuttamiseksi on veden oltava energisoitua – täynnä elektroneja. Tällainen vesi on täynnä potentiaalista energiaa. Se on myös alkalista. Vesi on itse asiassa alkalista, koska elektronit saavat siinä aikaan negatiivisen latauksen. Hapot ovat puolestaan positiivisesti latautuneiden protonien hallitsemia. Elektronit vetävät puoleensa protoneja, jolloin alkaliset aineet pääsevät neutraloimaan happamia aineita.

Kemian termein elektronin lisäystä kutsutaan reduktioksi, pelkistämiseksi, ja elektronin poistoa puolestaan oksidaatioksi, hapettumiseksi. Arvon nimeltä ORP (”oksidatiivinen reduktiopotentiaali”) avulla voidaan määrittää veden elektroniaktiviteetin eli energiapotentiaalin määrä laskemalla sen elektronien lukumäärä.

Pelkistäminen varastoi energiaa aineeseen. Negatiivinen ORP, joka ilmaistaan millivoltteina (mV) kertoo, että vesi on alkaloivaa. Se on turvallinen vapaiden elektronien lähde, ja se ehkäisee vapaiden happiradikaalien aikaansaamaa kudosten hapettumista. Toisin sanoen se toimii  antioksidanttina – ja paljon voimakkaampana kuin mikään ruoka-aine tai ravintolisä, koska siinä on niin valtavasti elektroneja lahjoitettavana. Se toimii tehokkaasti ja saavuttaa kaikki kehon kudokset pienessä ajassa. Pelkistetyn veden nauttimisella on siten välittömät seuraukset.

Veden ORP:n pitäisi olla vähintään -250 mV ja suurempi kuin -1,250 mV. Hanavesi kuitenkin vaihtelee yleensä välillä +400 mV ja +1,250 mV. Se on vettä ilman energiaa. Se jopa varastaa energiaa kehostasi.

Molekyylirakenteinen vesi  

Elektronitoiminta tapahtuu molekyylin pinnalla. Mitä enemmän pinta-alaa, sitä enemmän elektronitoimintaa. H2O-molekyylit, joista vesi muodostuu, kerääntyvät yleensä 10-20 molekyylin ryhmiin, mikä vähentää pinta-alaa. Jos nuo ryhmittymät hajotetaan, pinta-ala kasvaa, ja sen myötä lisääntyy vedessä oleva energia.

Pienemmät kasautumat mahdollistavat veden helpomman tunkeutumisen solukalvojen läpi, joten solut nesteytyvät täydellisesti sisältäpäin. Veden, jossa on suurempia molekyylikasautumia, on vaikeampaa tunkeutua elimistön soluihin. Tällöin vääränlaisen veden nauttiminen voi pitää sinut nestehukkaisena riippumatta siitä, miten paljon vettä juot.

Hyvän veden nauttiminen ehkäisee sekä liiallista käymistä ruuansulatuskanavassa että suolistomikrobien epänormaalia käymistä.

Vedessä ei saisi olla enempää kuin 5-6 molekyyliä kasaantuneena yhteen. Ihannetapauksessa meidän tulisi nauttia yksimolekyylistä vettä – vettä, jossa jokainen molekyyli on yksinään. Hanavedessä on tyypillisesti 10-40 molekyyliä yhdessä. Tavallisessa pullovedessä on noin 20 molekyyliä kasaantuneena yhteen.
Vesimolekyylit kasaantuvat yhteen, kun ne menettävät sähköisen varauksensa tai kun happo on tuhonnut varauksen. Happamassa vedessä on suurempia molekyylikasaantumia.

Nanopodilla alkalista, ionisoitua vettä – helposti ja edullisesti

Ionisointi muuttaa veden varauksen positiivisesta takaisin negatiiviseksi hajottamalla molekyylikasaantumat (joihin jää yleensä 4-6 molekyyliä kuhunkin).Tämä nostattaa ORP:tä luomalla sähköisesti varautunutta vettä sekä pH-arvoa (tehden siitä alkalisempaa).

Nanopod energisoi juomaveden muuttamalla sen pH-arvon emäksiseksi (8.4-9.5), lisäämällä siihen mineraaleja ja ionisoimalla vesiatomit, jolloin ne toimivat antioksidanttisina eliminoimalla vapaiden happiradikaalien vaikutuksia elimistössä. Nanopod rikkoo vesimolekyylit pienimpään mahdolliseen kokoon, jolloin vesi imeytyy elimistöön helposti ja nopeasti. Nanopod -veden negatiiviset ionit stimuloivat solujen uudistumisprosessia hidastaen ja hilliten kehon ikääntymistä ja toksisuutta.

Nanopod on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä ja kaksoiskuorensa ansiosta se toimii kuten termospullo pitäen sisällä olevan veden joko kuumana tai kylmänä tuntikausia. Veden alkalointi ja ionisointi tapahtuu 3 minuutissa suodattimen sisältämien maamineraalikivien avulla. Suodattimessa käytetään viiden erityisen maamineraalin yhdistelmää ja suodattimen vaihtotarve normaalia hanavettä käytettäessä on 10-12 kuukautta. Nanopodissa on mahdollista käyttää ylimääräistä suodatinta astian pohjalla. Nanopodin tilavuus on max. 0,4 litraa.

Siirtyminen pullovedestä Nanopod-veteen vähentää myös muovijätteen määrää ja säästää siten luontoa.

Mistä Nanopodin voi hankkia itselleen?

www.lootuskauppa.fi


Tietoja Lootuskauppa

Luontaistuotteiden ja ravintolisien maahantuoja ja verkkokauppa yksityisille kuluttajille sekä jälleenmyyjille.
This entry was posted in Ei kategoriaa, Luontaislääketiede and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 vastausta artikkeliin: Kehon Happo-Emästasapainon Tärkeys Terveydellemme

 1. Lootuskauppa sanoo:

  Koostumuksestamme 50 – 75 % on vettä. Vesi on elimistön perusaine ja monitoimineste. Tarvitsemme vettä pääasiassa kahteen kohteeseen, vereen ja soluihin. Solujen toiminta ja keskinäinen viestintä olisi mahdotonta ilman vettä. Sitä on kaikkialla kudoksissa, sekä solujen sisällä (noin 70 %) että vapaana solujen väleissä (kuten veressä, imunesteessä ja syljessä).

  Vettä poistuu elimistöstä
  · virtsana (määrä riippuu olosuhteista ja juomisen määrästä)
  · ulosteessa, noin 200 ml/vrk
  · uloshengityksen mukana, noin 300 ml/vrk
  · hikenä ja muuten haihtumalla ihon läpi, 350 – 700 ml/vrk

  Runsas hikoilu, oksentaminen, kuume, ripuli ja verenvuoto lisäävät poistuvan veden määrää.

 2. Maija sanoo:

  Siis onko tosiaan näin, että AIDS on yksi liikahappamuuden oireista? Täytyy kyllä kiinnittää syömisiin jatkossa huomiota enemmän, tämä oli minulle aivan uusi juttu!

 3. Paluuviite: Näkökulmia ihmisterveyteen | Suvi ૐ

 4. DonPauli Don sanoo:

  urheilijalle tosi tärkeitä asioita , ja miksei myös jokaiselle vaikka ei urheilisikaan

Kommentointi on suljettu.