”Ihmeitä” Tekevä Entsyymi – Serrapeptaasi

Mikä ihmeen Serrapeptaasi?

Viralliselta nimeltään serratiopeptidaasi on entsyymi, joka hajottaa kuollutta ja tulehdusperäistä fibriinikudosta. Sitä puolestaan tuottaa serratia E15 bakteeri, joka elää silkkiperhosen toukkien suolistossa. Nykyisin serrapeptaasia tuotetaan käymismenetelmällä serratiabakteerin avulla, jolloin perhostoukkia ei vahingoiteta.

Serrapeptaasia ei saa tavallisesta ruuasta, mutta sitä potilailleen suosittelevat lääkärit kehottavat noudattamaan välimeren ruokavaliota, joka sisältää paljon kalaa ja värikkäitä kasviksia. 

Mitä Serrapeptaasi tekee?

Serrapeptaasilla on kyky hajottaa sairasta, kuollutta kudosta entsymaattisen prosessin avulla, mutta se ei koske terveeseen, elävään kudokseen. Serrapeptaasi hajottaa vain fibriiniä sisältävää kudosta ja siitä johtuen se on erittäin tehokas kystia, valtimoihin kertyvää plakkia ja verisuonitukoksia vastaan.

Serrapeptaasilla on myös voimakas anti-inflammatorinen eli tulehduksia estävä vaikutus kuitenkin täysin ilman haitallisia sivuvaikutuksia. Se ei myöskään ohenna verta, kuten tavanomaiset tulehduskipulääkkeet, koska sen vaikutus ei perustu prostaglandiinin estoon (kuten yleensä tulehduskipulääkkeillä), vaan se estää tulehdusta tuhoamalla tulehdukseen liittyvää sivutuotetta, fibriiniä.

Fibriini on myös pääsyyllinen verisuonitukoksiin. Tuhoamalla fibriiniä serrapeptaasi voi alentaa veritulppariskiä ja ehkäistä verisuonitukoksiin liittyviä ongelmia sekä aivohalvausta ja palauttaa siten terveisiin kudoksiin niiden luonnollista verenkiertoa.

Serrapeptaasilla on kyky estää tulehduksia muuttamatta prostaglandiinihormonien toimintaa, eikä se myöskään vahingoita mahan ja suoliston limakalvojen muodostumiselle tärkeitä hormonaalisia tapahtumia. Juuri näihin syihin perustuen serrapeptaasia pidetään yhtenä parhaista tulehdusperäisen kivun lievittäjistä. Varsinkin, kun perinteisiä tulehduskipulääkkeitä ei voi käyttää jatkuvasti.

Serrapeptaasi toimii tehokkaasti myös niveltulehduksissa ja helpottaa tulehduksen ja kivun lievittymisen myötä myös nivelen liikkuvuutta.  

Kuinka Serrapeptaasia voi käyttää?

Serrapeptaasia saa kapseloituna jauheena, joten se liukenee elimistöön hyvin. Sitä valmistetaan eri vahvuuksina ja teho ilmaistaan entsyymiaktiivisuuden perusteella, ei milligrammoina. Pääasiallisimat vahvuudet ovat 20.000-100.000 U:n (U=unit, yksikkö) välillä. Mitä pienemmästä vahvuudesta on kyse, sitä useammin kapseleita on nautittava, kun taas korkeimpia vahvuuksia otetaan vain kerran tai kaksi vuorokaudessa.

Kuka Serrapeptaasin käytöstä voisi hyötyä?

Serrapeptaasi on Suomessa vielä tuore tuttavuus, mutta sitä on käytetty muualla Euroopassa ja Aasiassa jo yli 25 vuoden ajan. Siten käyttökokemuksia on kertynyt jo melkoinen määrä. Serrapeptaasin käyttäjät ovat raportoineet saaneensa apua mm. seuraavissa tapauksissa:

 • niveltulehdus
 • veritulppa
 • rannekanavaoireyhtymä
 • korva-, nenä- ja kurkkutulehdukset
 • keuhkolaajentuma
 • laajentunut eturauhanen
 • fibromyalgia
 • fibrokystiset rintasairaudet
 • verisuonten kalkkeutumat
 • kirurgisten toimenpiteiden jälkeiset tulehdukset
 • suonikohjut
 • verisuoniperäinen migreeni

Mistä Serrapeptaasia voi hankkia?

Lootuskauppa.fi

Tietoja Lootuskauppa

Luontaistuotteiden ja ravintolisien maahantuoja ja verkkokauppa yksityisille kuluttajille sekä jälleenmyyjille.
This entry was posted in Ei kategoriaa, Luontaislääketiede and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

46 vastausta artikkeliin: ”Ihmeitä” Tekevä Entsyymi – Serrapeptaasi

 1. Lootuskauppa sanoo:

  Maahantuojalta saatujen tietojen mukaan serrapeptaasille ei ole löydetty mitään haittavaikutuksia ja siten se on turvallinen käyttää vauvasta vaariin. Sen ei ole myöskään todettu ristireagoivan minkään lääkkeen kanssa. Meillä on omakohtaista kokemusta serrapeptaasin käytöstä synnytyksen jälkeen. Se on nopeuttanut huomattavasti parantumista ja lievittänyt kipuja. Serrapeptaasin anti-inflammatoriset ominaisuudet ovat samankaltaiset kuin salisylaateilla, ibuprofeenilla ja ei-steroidisilla tulehduskipulääkkeillä (NSAID), mutta ilman vastaavia haittoja. Toinen turvallinen valmiste reumasta johtuviin kipuihin on Magnesor- magnesiumkloridiöljy, jota voit käyttää ulkoisesti kipukohtiin. Kyseisestä tuotteesta on saatu erittäin hyvää palautetta reumaatikoilta. Se poistaa kipua ja lisää liikkuvuutta. Löydät tuotteesta lisää tietoa tämän blogin uusimmasta kirjoituksesta sekä osoitteesta http://www.lootuskauppa.fi.

 2. Mervi Suojalinna sanoo:

  Olisin tiedustellut:
  Voiko kapselin purkaa ja ottaa pelkän jauheen????
  Terv: ”Tabletti kammoinen”

 3. Lootuskauppa sanoo:

  Serrapeptaasi kannattaa ottaa tyhjään vatsaan, mielellään vähintään puolituntia ennen ateriaa. Serrapeptaasin voi ottaa myös ilman kapselia, mutta paremman hyödyn siitä saa jos sen ottaa kapselin kanssa. Nyt serrapeptaasista on tullut entistä vahvempi tuote markkinoille, sen löytää Lootuskaupasta täältä.

 4. martti stenbacka sanoo:

  OTIN TÄNÄÄN TÄTÄ SERRAPEPTAASI TUOTETTA JA MULLA ON OLLUT JALOISSA KOVIA KIPUJA NILKASSA JA JALKAPÖYDÄSSÄ NYT MUUTAMAN TUNNIN PÄÄSTÄ ON ALKANUT KIVUT HELLITTÄÄ TODELLA IHME JUTTU JA OSTIN VAAN KOKEILU MIELESSÄ.MASA!jannu.huoleton@jippii.fi

 5. Eila Sukander sanoo:

  säilytetäänkö Serrapeptaasi huoneenlämmössä vai kylmässä avattuna ?

 6. Lootuskauppa sanoo:

  Serrapeptaasin voi säilyttää huoneenlämmössä.

 7. kirsi niemi sanoo:

  Moi,onko kokemusta,miten nopsaan serrapeptaasi antaa vastinetta?

  Aloitin tänään ja odotan innolla,miten ihanaiseksi muutunkaan…

 8. Lootuskauppa sanoo:

  On hyvin yksilöllistä miten nopeasti serrapeptaasin vaikutuksen tuntee ja riippuu kunkin kehon tilasta esim. miten paha tulehdus on tai kuinka paljon esim. kystia on. Useamman palautteen olen kuullut että migreeni on lähtenyt muutaman viikon käytön jälkeen. Kiputiloista olen kuullut että joku on saanut apua yhden purkin jälkeen kun toinen on saanut avun 2-3 purkin jälkeen. Toiset ovat herkempiä huomaamaan muutoksia omassa kehossaan, jolloin jotkut hyvinkin nopeasti huomaavat eron, eli yksilöllistä on. Toivottavasti saat pikaisesti apua.

 9. Eila Nummelin sanoo:

  Onko tietoa, miten se toimii sappikiviin? Poistaako?

 10. Lootuskauppa sanoo:

  Serrapeptaasi voi helpottaa tulehdusta tai kipua, jos sappitiehyt tai muu ympäröivä kudos on tulehtunut kivien vuoksi. Varsinaista perussyytä eli sappikiviä se ei kuitenkaan kykene poistamaan, koska kivet eivät sisällä fibriiniä, vaan ovat kiteytynyttä sappinestettä. Karvassuolakuuria voi koittaa maksan puhdistukseen ja kivien poistoon.

 11. Irma Huhtala sanoo:

  Irma Huhtala

  Onko kukaan raportoinut käyttäneensä tätä tuotetta MS-sairauteen? Tai mitä sanotte te, voiko käyttää mainitsemaani sairauteen?

 12. Lootuskauppa sanoo:

  Muutamalta ihmiseltä olen kuullut, että ovat saaneet helpotusta MS-sairauteen, mutta esim. tieteellisiä tutkimustuloksia en ole aiheesta nähnyt. Yhdysvalloissa sitä on kokeiltu ja ilmeisesti on jonkinverran lieventänyt oireita. Serrapeptaasia kannattaa joka tapauksessa ottaa huomattavasti suurempi määrä kuin purkin kyljessä on, esim. 3-5 kertaista annosta. Myös magnesiumia kannattaa käyttää runsaasti (esim. Magnesor-magnesiumia ulkoisesti). MSM-rikistä monet ovat myöskin saaneet apua. Ja asetyyli-l-karnitiini & alfalipoiinihappo -yhdistelmää on tutkittu MS-potilailla hyvin tuloksin, siitä on moni saanut apua mm. liikkuvuuteen ja kipuihin.

 13. Marja-Liisa sanoo:

  Onko kokemusta eläimillä joilla olisi jonkinlainen hermostoperäinen sairaus? Aloitin tänään koiralleni jolla Polyneuropatia todettu n.vuosi sitten. Humaanipuolen lääkitystä siihen ei ole. >Koiraani kuntoutetaan sekä syö homeopaattisia valmisteita. Itse myös aloin käyttämään selkärankareumaani.

 14. Lootuskauppa sanoo:

  Kyllä eläimille voi serrapeptaasia antaa, tästä olen valitettavasti lukenut vain vähän palautteita mutta tiedän muutamia tapauksia (koirista ja kissoista) että oli nivelkipuihin auttanut. Yleensä ottaen hermokipu tai -sairaudet eivät kuulu serrapeptaasin vaikutusalueeseen, mutta jos se on aiheuttanut johonkin kudosalueelle myös tulehdusta/tulehduskipua, niin sitä oiretta serrapeptaasi voi helpottaa, vaikka alkuperäiseen hermostovaivaan se ei autakaan.

 15. Marja-Liisa sanoo:

  Onko mitään valmistetta jota suosittelisit tuohon hermostosairauteen (Polyneuropatia)

 16. Heli Mäki sanoo:

  Onko kokemusta serrapeptaasista erittäin pahan aknen hoidossa?

 17. Lootuskauppa sanoo:

  Serrapeptaasia käytetään myös aknen hoitoon. Lisäksi apua voi olla laadukkaasta mineraalilisästä kuten Schindelen mineraalijauheesta, sillä mineraalien puutos vaikuttaa myös ihon hyvinvointiin.

 18. Adamant sanoo:

  Hmm, vai ovat käyttäjät saaneet apua mm. emfyseemaan? Olisi kiinnostava tietää, millä tavalla tuo on mahdollista? Emfyseema, eli keuhkolaajentuma on parantumaton sairaus (usein ilmenee COPD:n yhteydessä), jossa alveolien seinämät ovat tuhoutuneet. Joten, millähän tavalla serrapeptaasi vaikuttaa keuhkoemfyseemassa? Regeneroiko se keuhkokudosta? Epäilen hyvin vahvasti. En kiistä, etteikö kyseisellä entsyymillä voisi olla potentiaalia erilaisten oireiden lievittämisessä. Mutta. Serrapeptaasi on ollut markkinoilla jo yli 40 vuotta, mutta silti -ei riittävää tieteellisiä kriteereitä täyttävää tutkimusnäyttöä sen tehosta kuitenkaan ole. Jokainen voi kohdallaan miettiä, mistä tämä mahtaa johtua.

  En usko, että tästä entsyymistä olisi mitenkään haittaa käyttäjälleen, mutta silti en tätä omille koirilleni syötä. Polyneuropatiaa on muistaakseni toisinaan hoidettu (yritetty hoitaa) kortikosteroideilla, mutta seurannassa on hyvin usein ilmennyt huono vaste, joten tämän hoidon ennuste on melko huono😦

 19. Lootuskauppa sanoo:

  Keuhkoemfyseemaa ei luonnollisesti voi parantaa serrapeptaasientsyymillä, eikä serrapeptaasi uudista kudosta. Ainoastaan sairauteen usein liittyvää keuhkojen tulehdustilaa voi lievittää ja oireita helpottaa sen myötä. Serrapeptaasientsyymi pilkkoo tulehtuneessa kudoksessa ilmenevää fibriiniä ja auttaa siten taistelussa tulehdusta vastaan.

 20. Soilikki sanoo:

  Hei,Voiko tämä auttaa ihosairauksiin- tulentuneeseen atopiaan, joka o n erittäin paha. Kasvot kuin palovamman jäljiltä sekä vartalo myös.

 21. Lootuskauppa sanoo:

  Serrapeptaasista on saatu hyvää palautetta aknen hoidossa, mutta atopiasta ei suoranaisesti ole tullut asiakaspalautteita. Periaatteessa sillä ei kuitenkaan ole merkitystä missä päin kehoa tulehdus on, serrapeptaasi-entsyymi pilkkoo missä tahansa olevaa fibriiniä ja tulehdusalueet sisältävät aina fibriiniä. Atooppisen reaktion alkusyytä serrapeptaasi ei kuitenkaan poista, joten jos syytä ei löydy, niin tulehdusreaktio jatkuu vaikka serrapeptaasi sitä helpottaisikin. Kolloidihopeageeliä voisi ulkoisesti kokeilla suoraan ihottumakohtiin, se on antibakteerinen ja helpottaa tulehdusta ja rauhoittaa ihoa ulkoapäin.

 22. Veljeni kanssa keskustelin juuri tästä Serrapeptaasi tuotteesta. Hänelle ja vaimolle on lähtenyt kaikki kivit ja tulehdukset pois. Tätä ihme tuotetta täytyy syödä ainakin kolme kuukautta ja tuloksia näkyy. Sitä pitää ottaa aamuisin puolituntia ennen aamupalaa ja illalla ennen iltapalaa puolituntia aikaisemmin. Tehoo parhaiten näin. Aijon itsekin aloittaa saman kuurin.

 23. Seija Karppinen sanoo:

  Käytän Omega3, Punariisiä ja Niveltehoa, sopiiko Serrapeptaasi samaan joukkoon? Nivelkipuja ja ilmeisesti kulumia jotka tuottaa kipua.

 24. Lootuskauppa sanoo:

  Kyllä voi käyttää kaikkia mainitsemiasi yhdessä. Serrapeptaasi kannattaa ottaa tyhjään vatsaan.

 25. marja sanoo:

  minulla on vanha juurihoito alkanut mätiä, olisiko siihen serrapeptaasista mitään hyöyä. Veljelläni on todella paha psoriasis, onko kokemuksia?

 26. Lootuskauppa sanoo:

  Psoriasiksessa iholla ja nivelissä ilmenee tulehdusta, joten niissä on silloin fibriiniäkin, jota serrapeptaasi pilkkoo. On yksilöllistä miten serrapeptaasi auttaa psoriasikseen, sillä jotkut ovat saaneet siitä apua ja toiset eivät. Kokeilemalla selviää. Myös sairauden voimakkuus voi vaikuttaa siihen, minkä verran apua siitä voisi olla. Itse sairauden perussyytä serrapeptaasi ei poista.

  Toiseen kysymykseen liittyen, serrapeptaasi-entsyymi pilkkoo fibriiniä ja tulehdusalueet sisältävät aina fibriiniä, joten sitä kannattaa kyllä käyttää mainitsemaasi tilaan. Lisäksi kannattaa ottaa hammaslääkäriin yhteyttä mahdollisimman pian.

 27. Joona sanoo:

  Kokeile ihmeessä Havupuu-uutetta(Karin),jota saa luontaistuote kaupoista.Paransi oman lapsemme pahan atopian noin 4-5:ssä kk.

 28. Marsi sanoo:

  Hei!

  Saisinkohan serrapeptaasista apua kun minulla on polykystinen maksa eli maksaa kasvaa ”rakkoja” jotka ovat täynnä nestettä?

 29. Lootuskauppa sanoo:

  Koska kystat ovat elimistöön kuulumattomia ylimääräisiä kohtia, elimistö pyrkii niistä eroon muodostamalla niiden ympärille tulehtunutta kudosta, jonka tarkoitus on houkutella paikalle elimistön puolustuksesta ja paranemisesta vastaavia aineita ja soluja. Tulehdusalue sisältää aina fibriiniä. Toinen polykystiseen maksaan liittyvä seikka on yhteys maksafibroosiin, jossa maksa alkaa sidekudostua eli arpeutua, joka merkitsee sitä, että normaalin kudoksen tilalle alkaa muodostua tiivistä sidekudosta. Myös tämä fibroosialue sisältää fibriiniä, eli juuri sitä mitä serrapeptaasientsyymi pilkkoo. Polykystinen maksa ei toki aina tarkoita, että sairastuu myös maksafibroosiin, mutta riski siihen on suurentunut.
  Riippuu kystien kasvamisen nopeudesta ja serrapeptaasin annostuksesta, riittääkö serrapeptaasientsyymi poistamaan kokonaan kystia, mutta ainakin se helpottaa tulehdusta, auttaa elimistöä taistelemaan sitä vastaan ja voi vähentää oireita.

 30. Emma sanoo:

  Tiedustelisin, onko serrapeptaasista hyötyä endometrioosin hoidossa? Entä tehoaako suolistoleikkauksen aiheuttamaan suolen kaventuman arpikudokseen?

 31. Lootuskauppa sanoo:

  Serrapeptaasi voi lievittää endometrioosissa ilmenevää tulehdusta ja sen aiheuttamaa kipua vaikka se ei sairautta itsessään poistakaan.
  Arpikudokseen serrapeptaasi auttaa, olipa sitä missäpäin elimistöä tahansa. Mutta kummassakin tapauksessa annostuksen tulisi olla enemmän kuin pakkauksessa mainittu suositeltu päiväannostus.

 32. Pirjo Kyselijä sanoo:

  Sopiiko serrapeptaasi mummolle, jolla aivohalvaus ja sen seurauksena vasen puoli lähes tunnoton. Voinko ottaa jauheen pois kapselista ja sekoittaa vaikka päiväkahviin, koska tabletin ottaminen muutoin melko mahdotonta.

 33. Salo sanoo:

  Koita antioksidanttirikkaita havupuu-uute juomaa tai pakurikääpä teetä(kumpaakin noin 5dl/päivä).Parissa,kolmessa viikossa pitäisi auttaa.myös muita vinkkejä löytyy (heikkilaatikainen.blogspot.fi/atooppisen ihottuman luonnollinen hoito).

 34. Lootuskauppa sanoo:

  Jauheen voi ottaa pois kapselista mikäli kapselia ei pysty ottamaan (suosittelisin tällöin Aboa Medican 120.000U serrapeptaasi -tuotetta). Silloin kapselin avattua kannattaa samantien ripotella serrapeptaasia kielen alle ja runsaasti juoda vettä päälle tai jos se on hankalaa niin vesilasiin laittaa seppapeptaasia kapselista ja nauttia saman tien (jotta vaikutus ei laimene) ja juoda runsaasti vettä päälle. Serrapeptaasi kannattaa ottaa tyhjään vatsaan.

 35. Missy sanoo:

  Onko tuote turvallinen raskauden aikana? Olisiko voinut käyttää klexanen tilalle? minulla geenivirhe joka aiheuttaa suurentuneen veritulppariskin raskauden ajan.. ja muutenkin nivelkipuja jatkuvasti, luonnollisesti nekin pahemmat raskauden aikana..

 36. Lootuskauppa sanoo:

  Serrapeptaasia voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana. Lääkeasiassa kannattaa kysyä apteekista farmaseutilta tai hoitavalta lääkäriltä. Schindelen mineraalijauhetta suosittelisin myös, sisältää mm. runsaasti rautaa. Schindelen mineraalijauhe poistaa tulehdusta kehosta ja joillakin helpottaa nivelkipuja.

 37. Elisabet Partanen sanoo:

  Onko todettu olevan apua haavaiseen paksusuolitulehdukseen?

 38. Lootuskauppa sanoo:

  Oireiden lievenemistä on joillekin tullut, annosmäärät ovat silloin olleet 500 000-800 000 U / vrk.

 39. Arja Horttanainen sanoo:

  Minulla tulehdus ollut vuodesta 2007 (polyyppejäkin) hoidettu lääkkeillä, ja tähystetty joka vuosi. 2012 marraskuussa aloitin serrapeptaasi kapseleilla4 kapseli/ vuorokausi. Yritin ottaa päivänmittaan tyhjään vatsaan aamulla, puoliltapäivin, iltapäivällä ja illalla. Söin purkin tyhjäksi ja seuraavat purkit söin vain 1kapseli aamuisin tyhjään vatsaan. 2013 loppuvuodesta menin tähystykseen pelonsekaisin tuntein, kun oli edellisvuonna ehdotettu leikkausta. Tähystyksen yhteydessä lääkäri ilmoitti , että ei tarvitse argonia, eikä leikkausta. En vielä kertonut mitä olin syönyt, mutta loppuvuodesta 2014 menen vastaanotolle (ei tähystystä) niin sitten kerron mitä syön. Jatkan edelleen serrapeptaasilla 1kapseli/vrk. Terveisin Äitiliini

 40. Marja sanoo:

  Poistaako serrapeptaasi struuman?

 41. Lootuskauppa sanoo:

  Serrapeptaasilla ei ole vaikutusta struumaan. Jos alueella ilmenee tulehdusta, niin sitä se voi helpottaa.

 42. Raija Hakasalo sanoo:

  Onko Serrapeptaasista apua borelioosiin?

 43. Lootuskauppa sanoo:

  Serrapeptaasia voi käyttää borrelioosin häädön tukihoitona, mutta se kannattaa ottaa n. 4 h ennen tai jälkeen muita syömisiä tyhjään vatsaan.

 44. Minnaliisa palo sanoo:

  Auttaako poskiontelotulehdukseen? Entä vasomotoriseen nuhaan? Jos, montako tablettia päivässä?

 45. Lootuskauppa sanoo:

  Serrapeptaasientsyymi pilkkoo tulehdusalueella esiintyvää fibriiniä ja koska poskiontelotulehduksessa on kyse tulehduksesta, niin tuotteesta on monesti apua. Vasomotorisen nuhan kohdalla avun saaminen riippuu siitä liittyykö siihen tulehdusta vai ei. Annostuksessa kannattaa kuunnella omaa oloaan ja tilaa ja etsiä sopiva annostus. Monet ottavat esim. 100 000-200 000 U /päivä.

 46. ulla koivisto sanoo:

  Aloitin serrapeptaasin käytön eilen 2.5.2015 ja heti samana päivänä se poisti voimakkaan olkapääkivun ja teki muutenkin oloni hyvinvoivaksi

Kommentointi on suljettu.